Dette er stedet for de SERIØSE Havfiskerne!

For deg som ikke nøyer deg med en pusling, men som vil få en ordentlig kamp.

Stor fisk får du hele året hos oss!

Havfiske

18.11.2014
« Back to overview
The superlatives to describe Sørøya has not yet been invented German Visitor
Sørøya er stedet for ekstreme fiskehistorier, hvor de fleste faktisk er sanne.

Big Fish Adventure - Hasvik Hotel and Housing er en av de eldste  og mest veletablerte tilbyderne av havfiske  i Nordnorge. Knapt noe sted i verden har bedre forhold for havfiske enn Sørøya. Naturen er upolert, vakker og rå, vannet er rent og vi har svært rike forekomster av fisk. Det finnes ikke noe annet sted i verden der det er tatt så mange havfiskerekorder som her på Sørøya.

Klimaet på Sørøya kan være røft, barskt og tidvist anstrengende, men også fantastisk spennende. Vi er langt nord og med Nordishavet som nærmeste nabo ligger fiskefeltene rett utenfor stuevinduet. Nærheten til golfstrømmen gjør at vi har isfrie havner, og på tross av det barske klimaet er det oftest gode havfiskeforhold.  

Den arktiske naturen tilbyr midnattsol og lys døgnet rundt i eksotiske sommermåneder og mørketid med magisk nordlys på vinteren. Her kan du oppleve at drømmen om kjempetorsken, storseien, monsteret av en steinbit eller ei storkveite blir virkelighet.

Velg mellom ulike havfiskepakker her.

Book din tur her, eller send oss en forespørsel. 

Sørøya er unik i havfiskesammenheng, høysesong har vi hele året!  

I mars- april kommer skreien inn i fjordene for å gyte, og da nærmest koker havet.  Det arktiske klimaet byr like gjerne på vinterstormer så tøffe at du ikke ser lenger enn nesetippen, som på stille hav og klarvær. Selv om det kan bli noen dager med landligge og dårlig vær, har du stor sjanse til å få trofèfisken mange jakter på. Denne årstiden er for de mest harbarka.

Mai, juni og juli har det mest stabile fiskeværet og deilig midnattsol. Det betyr lange, lyse dager, og uendelig med tid til å fiske. Drømmen om stortorsken lokker de fleste havfiskerne hit på sommeren. I tillegg til jakten på stortorsken, kan sommeren friste med en heftig tvekamp med storseien, et møte med steinbiten face to face, eller for de tøffeste; jakten på storkveita. 

Kveita er en mystisk fisk som forskerne  egentlig ikke vet så mye om. Noen er vandrere, mens andre er bofaste på et lite område. Kveitebestanden rundt Sørøya har blitt større iløpet av de siste årene. 

For mange av våre gjester er det kjempekveita på opp mot 100 kilo som er den store havfiskedrømmen. Småkveite opp til 30-40 kilo som stort sett befinner seg på grunnere vann, kan du få hele sesongen. Kjempekveita derimot befinner seg på dypere vann store deler av året, men på seinsommeren trekker den opp på grunnere vann for å beite.

Dersom du er en av dem som drømmer om en kamp med kjempekveita, er august og september gode måneder. En kamp med denne kjempen er den ultimate manndomsprøven.  

Uansett når du måtte velge å komme hit, vil du få uforglemmelige  havfiskeopplevelser og nordnorsk gjestfrihet i verdensklasse. Våre dyktige guider, og gjestfrie vertskap stiller alltid opp med hjelp, tips og gode råd om utstyr, fiskeplasser osv. Vi deler med glede av vår kunnskap og erfaring, og er du heldig får du kanskje også servert noen hemmeligheter.
Til toppen